Projects

Landscape Maintenance

GARDENS BY THE BAY

  A landmark, premier park, situated in the upcoming prime district of Singapore, the gardens form the green core of the future development projects in the area. Keeping the park’s plethora of naturalistic green spaces and displays looking lush and well managed on such a scale requires the team of reliable staff to be experienced, well-trained, competent and well-versed in plant knowledge.


A landmark, premier park, situated in the upcoming prime district of Singapore, the gardens form the green core of the future development projects in the area.
Keeping the park’s plethora of naturalistic green spaces and displays looking lush and well managed on such a scale requires the team of reliable staff to be experienced, well-trained, competent and well-versed in plant knowledge.

CLIVEDEN AT GRANGE

  Cliveden at Grange is a premium freehold development located in Singapore’s most prestigious district, just off Orchard Road. As with most new establishments, after the initial years of development, it is crucial to manage the landscape as many underlying issues may surface during this period. The landscape maintenance efforts are aimed to anticipate and react to changes in the landscape. Tropic has been successful in identifying and highlighting these issues to the management for actions to be taken.


Cliveden at Grange is a premium freehold development located in Singapore’s most prestigious district, just off Orchard Road.
As with most new establishments, after the initial years of development, it is crucial to manage the landscape as many underlying issues may surface during this period.
The landscape maintenance efforts are aimed to anticipate and react to changes in the landscape. Tropic has been successful in identifying and highlighting these issues to the management for actions to be taken.

Beverly Hill Condominium

 Built in 1983, the freehold development spots a traditional landscape that is currently going through a makeover to keep up with the modern developments coming up in the district.  Shedding its old appearances, Beverly Hill will be complemented with a more sustainable contemporary landscape design that lets nature bring out the lasting beauty of the development for many years to come.

Built in 1983, the freehold development spots a traditional landscape that is currently going through a makeover to keep up with the modern developments coming up in the district.

Shedding its old appearances, Beverly Hill will be complemented with a more sustainable contemporary landscape design that lets nature bring out the lasting beauty of the development for many years to come.

BCA Academy

 Home to the  education and research arm of the Building and Construction Authority (BCA), Singapore. The Academy features many state of the art technologies used in construction and has an impressive landscape to match.

Home to the education and research arm of the Building and Construction Authority (BCA), Singapore. The Academy features many state of the art technologies used in construction and has an impressive landscape to match.

FOUR SEASONS PARK

  Four Seasons Park is a freehold development located just off the Orchard Road shopping belt. Despite being situated in a prime district, the luxury condominium has ample green space, mature trees and even spots a fully air-conditioned conservatory, a first in the private estates in Singapore. While most parts of the landscape remains lush and tropical throughout the year, the floral/driftwood displays at the lobbies, common area and the conservatory are changed regularly and tweaked to portray the change in seasons and festive mood.


Four Seasons Park is a freehold development located just off the Orchard Road shopping belt. Despite being situated in a prime district, the luxury condominium has ample green space, mature trees and even spots a fully air-conditioned conservatory, a first in the private estates in Singapore.
While most parts of the landscape remains lush and tropical throughout the year, the floral/driftwood displays at the lobbies, common area and the conservatory are changed regularly and tweaked to portray the change in seasons and festive mood.